HEIK´S
KITCHEN
6.5.2015
Tänään HEIK`S KITCHEN:issä tehtiin mokkapaloja. Mokkapalat
tarjotaan perjantaina äitienpäivän kunniaksi äideille. Seiska, kasit sekä ysit
kaikki osallistuivat mokkapalojen tekoon. Tästä johtuen kaikki oli keittiössä
ja sinne syntyi todella kova ruuhka. ”Mokapalojen” päälle saatiin ”lihaliemen”
makuista kuorrutetta. Osa mokkapaloista nousi myös vähän liikaa uunissa
ollessaan. Työnopeus oli hyvä. Tänään myös kokeet jaettiin takaisin. Noa oli luokan paras ja onnistui kokeessa
erittäin hyvin.
Plussat ja miinukset: +Nopeus -Mokapalojen kuorrute -Poimuvuoristo
Kokonaisarvosana: 8+
Munat |
Keittiössä oli probka |
"Mokapalat" valmistuu |
Heikki sekoittaa juuri lihaliemikuutiota kuorrutteeseen |
OHJE:
Mokkapalat on kahvipöydän kestosuosikki, joka maistuu kaiken ikäisille! Nopeasti valmistuva leivonnainen sopii hyvin pakastettavaksi ja on kätevä vierasvara.
Pohja
- kananmunaa
- sokeria
- Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
- vehnäjauhoja
- Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- leivinjauhetta
- Pirkka vanilliinisokeria
- maitoa tai kahvia
Kuorrutus
- kuumaa kahvia
- Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
- tomusokeria
- Pirkka vanilliinisokeria
- Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Pinnalle
- valkoista tai tummaa suklaata rouhittuna
- koristerakeita
- 1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
- 2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon tai kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
- 3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- 4. Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu- ja vanilliinisokeri sekä kaakaojauhe. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti suklaarouheella ja koristerakeilla. Leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti